Vastoinkäymiset värittivät Åhusin ja Esbjergin kisoja

Kun urheilee ammatikseen, on tehtävä parhaansa silloinkin kun lähtökohdat ovat vaikeat. Töihin on mentävä, vaikkei olisikaan parhaassa iskussa. Tämän sai kokea Juuso Kahlos täydellä voimalla menneen viikon kisoissa.

Ruotsin Åhusissa pelattiin toissa viikonloppuna yksi Nordic Liigan kauden isoimmista. Jopa niin suuri, että muuten täydellä kortilla Nordic Liigaa pelaava Juuso joutuisi ansaitsemaan paikkansa kilpailussa karsinnan kautta. Vaikealla kentällä vaikeissa oloissa pelatulla karsintakierroksella ei juhlittu birdieillä – Juuson tulos +2 riitti uusintaan saakka. ”Se oli ihan hyvää golfia. Ei mitään huippua, mutta riittävää taistelua”, Juuso toteaa.

Uusinnan alku oli kuitenkin murheellinen. Jo avauslyönnin jälkeen vesiesteen pohjalta löytyi pallon lisäksi toiveet kisapaikasta. ”Siinä kun lähdin klubitalolta aloittamaan uusintaa, niin yht’äkkiä tuli sellainen fiilis, ettei meinaa pystyssä pysyä. En tiedä mistä se oikein tuli, mutta kaikki voimat katosi kyllä. Tuloskin oli sitten sen mukainen”

Päivät ennen seuraavaa kisaa Tanskassa pelattavaa Esbjerg Openia kuluivatkin matkustuksen ohella lähinnä sohvan pohjalla tautia potiessa. Loppuviikkoa kohti olo kuitenkin koheni hieman, jotta kisaan osallistuminen oli mahdollista. Kovin kaunista se tuskin tulisi olemaan, sillä Esbjergin kenttä on täydessä iskussa oleville pelaajillekin yksi kiertueen haastavimmista. Poimittakoon vaikka vuoden 2005 Challenge Tourin kisa, jolloin voittoon oikeutti Toni Karjalaisen pelaama +5.

Juuson kolme kisakierrosta Esbjergissä toistelivat pitkälti samaa kaavaa. Etuysit kulkivat pääosin ihan mukavasti, mutta takayseillä virta yksinkertaisesti loppui kesken ja pelaaminen oli vain hiukan vaivalloisempaa kuin estejuoksu aapasuolla. Kierrostuloksiin 76 + 75 + 79 ei toki koskaan voi olla tyytyväinen, mutta olosuhteet huomioonottaen tuloskortin luvut eivät ole niin kammottavia kuin ensinäkemältä vaikuttavat. Paljon kertoo sekin, että ylivoimaisesti kilpailun voittaneen Elias Bertheussenin jälkeen kakkossijaan riitti par-tulos, mikä on Nordic Liigassa hyvin poikkeuksellista.

Juuson seuraava kisa on samalla kauden ainoa Suomessa pelattava Nordic Liigan kisa, torstaina alkava Alastaron Timberwise Open hosted by Jaakko Mäkitalo. Viimeisimmät huhut kertovat taudin hiljalleen helpottavan, joten Alastarossa on jälleen mahdollisuus tavoitella uran ensimmäistä voittoa Nordic Liigassa.