Uuteen kauteen uusin opein ja täydellä innolla

Golfvuosi 2022 on vasta aluillaan suurelle osalle suomalaisesta golfväestä, mutta ammattilaisille jo hyvässä vauhdissa. Niinpä Juuso Kahloksen alkuvuoteen on mahtunut monenlaista, talvisarjan kisoista opetustunteihin ja  ulkomaan harjoitusleireistä gaalaillallisiin. Onpa uuteen kauteen valmistauduttu myös uuden valmentajan opein, Juuson siirryttyä syksyllä Timo Karvisen valmennukseen.

Kolmatta kertaa järjestetty Juuso Kahlos Gaala oli suuri menestys.

Kauden ensimmäiset kisat pelattiin perinteiseen tapaan helmikuun alussa Espanjan auringossa Nordic Liigan talvisarjan merkeissä. Kahdessa ensimmäisessä Gironassa pelatussa koituksessa oli vielä havaittavissa, että talven aikana tehdyt muutokset swingiin ja puttaamiseen eivät olleet täysin ehtineet juurtua pelaamiseen. Cut jäi kummassakin saavuttamatta.

Jo viikkoa myöhemmin ohjelmassa oli kaksi kisaa PGA Catalunyan kentillä. Ensimmäisessä kisassa erinomainen toinen kierros (65) siivitti cutista, mutta tahmeampi viimeinen päivä jätti sijalle 46. Toisen kilpailun ensimmäinen kierros toi tasapaksun tuloksen 74 (+2), mutta seuraavana päivänä draaman kaari oli toisenlainen. 17 ensimmäisen reiän jälkeen tuloskorttia koristi yksi eagle ja kuusi birdietä ilman yhtään bogia. Harmillisesti viimeisellä par-viitosella sattui ja tapahtui vähän liikaa, ja yhdeksän lyönnin jälkeen kierros päättyi tulokseen 67 (-4). Kolmas päivä tuotti tuloksen 75 (+3) ja sijan T36.

Juuso itse suhtautuu ailahteleviin pelisuorituksiin tyynen rauhallisesti:

Olihan se todella vaihtelevaa. Oli hyviä ysejä ja huonoja ysejä mikä kuuluu prosessiin, eikä minulla ole huolta etteikö peli lähtisi pian rullaamaan hyvään suuntaan.

Edellämainittua golf-ammattilaisuuden prosessia on tosiaan viilattu uuteen uskoon talven aikana. Timo Karvisen opissa on luonnollisesti hiottu swingiä ja puttaamista, mutta lisäksi pelilliseen harjoitteluun on panostettu aiempaa enemmän. Parhaillaan Alicantessa leireilevä Juuso on innoissaan uuden valmentajan tuomista muutoksen tuulista:

Tekniikan harjoittelu on aina ollut luontevaa minulle, mutta huomaan, että pelilliset treenit ovat olleet todella vähissä. Teimme Timon kanssa selkeän suunnitelman tähän Alicanten leiriin ja olen aika innoissani, koska harjoittelu tulee olemaan aika erilaista. Esimerkkinä se, miten asetan tietyt agendat päiviini. Yhtenä päivänä harjoittelen parien tekoa ja toisena birkkujen tekoa. Par-päivinä treenaan pitkiä putteja, lähipeliä ja pitkiä mailoja. Birkkupäivänä putteja alle viidestä metristä ja lyhyitä rautoja. Aiemmin kun olen mennyt pelaamaan, olen aina pelannut paria vastaan. Tällä reissulla jaan kentän kolmeen osaan ja mietin jokaisella kuuden reiän stintillä, että mikä minulle on par. Esim helpolla par-vitosella par-tulokseni on neljä ja vaikealla par-nelosella keskityn siihen, että miten teen parin. Kierroksen jälkeen käyn läpi kierroksen ja katson, että pääsinkö tavoitteeseen sekä käyn läpi missä meni hyvin ja mistä löytyy parannettavaa.

Leirin jälkeen kausi Nordic Liigassa pyörähtääkin kunnolla käyntiin. Kisat alkavat 27.4. Römön saarilla Tanskassa, jonka jälkeen vuorossa on heti perään kolme kilpailua Ruotsissa. Juuson kauden alustavaa kilpailukalenteria löytyy Kalenterista.

Kokonaisuudessaan Pickala Golfin mies lähtee uuteen kauteen innokkain mielin:

Talvella on ollut yhtä sun toista, mutta olen saanut pidettyä pääfokuksen golfissa. Päivät ovat joskus pitkiä, mutta kenellä töitä tekevällä ihmisellä ei olisi! Olen saanut lisävirtaa tekemiseen ja motivaatio on tapissa. Tuleva kausi on hyvin mielenkiintoinen sillä tuntuu, että uusi sivu on käännetty. Pääsen aloittamaan kauden tyhjältä pöydältä eikä minulla ole muuta kuin voitettavaa!