Juuso Kahlos jatkoon Euroopan kiertueen karsinnoissa

Euroopan kiertueen karsintaseula lienee yksi golfin vaativimmista kisarupeamista. Kolmivaiheiseen karsintaan kuuluu yhteensä 14 kierrosta ja 252 reikää golfia, ja lopulta noin tuhannesta halukkaasta 25 saa kortin Euroopan kiertueelle seuraavalle kaudelle. Yksi näistä halukkaista on Juuso Kahlos, joka aloitti vuoren kipuamisen menneellä viikolla Ruotsin Arlandanstadissa. Kisaan oli ilmoittautunut vain kuutisenkymmentä pelaajaa, joten jatkopaikkoja oli tiedossa vain noin parhaalle kymmenelle.

Karsintataival sai suorastaan lentävän lähdön Juuson pelatessa ensimmäisen kierroksen erinomaista golfia. Korttiin ei tarvinnut merkitä yhtäkään paria huonompaa tulosta, kun kokonaisvaltaisesti sekä pallon lyöminen että puttaaminen sujuivat mainiosti. Kierrostuloksella -6 Pickalan mies oli koko kilpailun kärjessä ensimmäisen kierroksen jälkeen. ”Tykkäsin tästä kentästä tosi paljon, vaikka se olikin aika haastava. Palloa pitää lyödä tosi hyvin, jotta on mahdollisuuksia birkkuihin. Ekana päivänä niin onneksi tapahtui”, Juuso kertoo.

Toisen kierroksen par-tulos oli peruspeliä, mutta kolmannella kierroksella mailasta puristusote mailasta tiukkeni, eikä se johtunut pelkästään kovasta tuulesta. ”Se oli tosi haastava kierros. Kokoajan oli tavallaan kova sivutuuli, mutta joskus se tuli enemmän myötäisenä ja joskus vastaisena. Sen lukeminen oikein oli tosi tärkeää.” Etuysi taisteltiin kunniakkaasti pariin, mutta sen jälkeen peli alkoi takkuamaan. Takaysin aloittaneen bogi-tuplabogi-bogi -putken jälkeen näytti hetken siltä, että alkukisan hyvä vire oli valumassa hukkaan. ”Siinä oli kyllä välillä tosi vaikeaa pitää pää kasassa. Mietin jo hetken, että tähänkö tää nyt kaatuu.” Onneksi katastrofilyöntejä tuli lopulta sen verran vähän, että viimeiseen kierrokseen lähdettäessä Juuso keikkui vielä juuri ja juuri karsintaviivan paremmalla puolella.

Viimeinen kierros olikin sitten vuoristorataa niin tunteiden kuin pelaamisen osalta. Birdiepaikoista päädyttiin kolmen putin jälkeen bogiin, mutta toisaalta hyvät lyönnit pitivät Juuson silti aivan jatkopaikan tuntumassa loppuun saakka. ”Ennen kahta viimeistä reikää olin aika varma, että tarvitsen kaksi birdietä jatkoon. 17. reiällä löin 120 metristä pariin metriin, ja tein siitä birkun. Viimeisellä reiällä sain vielä birdie-putin muutamasta metristä, mutta ei uponnut. Siinä klubitalolle kävellessä olin vielä siinä uskossa, että ei tainnut riittää.” Perillä odotti kuitenkin iloinen yllätys: parin yhteistulos riittäisikin viimeisenä jatkopaikkaan. ”Näin jälkeenpäin kun miettii, niin 17. reiän birkku taisi olla yksi urani tärkeimmistä”, Juuso toteaa.

Suomalaisista myös Juuson entinen yliopistokaveri ja nykyinen matkaseura Linus Väisänen selvitti itsensä jatkoon Arlandanstadissa.

 

Vaikka karsintaa on jäljellä vielä reilusti, ensimmäisen vaiheen selvittäminen oli Juusolle iso asia. ”Viime vuoden karsinnoissa meni sen verran heikosti, että ei se oikeastaan missään vaiheessa edes tuntunut karsimiselta. Nyt pääsi jo vähän karsintagolfin raastavan tunnemaailman makuunkin!”

ET-karsinnan seuraava vaihe pelataan vasta marraskuussa jossain päin eteläistä Eurooppaa. Sitä ennen Juusolla on edessä Nordic Liigan kauden päättäminen. Jäljellä on vielä neljä kilpailua, joista ensimmäinen alkaa jo keskiviikkona Tanskassa.