Äkkilähtöjä ja uran paras Challenge Tour sijoitus – Raporttia toukokuun kilpailuista

Juuso Kahloksen vuoden 2021 kilpailukausi käynnistyi toden teolla toukokuussa. Lääkärin annettua kauden alussa Espanjassa loukatulle nilkalle vihreää valoa, suuntasi Juuso heti parin päivän päästä Nordic-liigan kilpailuun Ruotsin Ekerumiin, sijoittuen sijalle T51. Eckerumin jälkeen yllätyskutsu vei mutkan kautta Challenge Tourille Malmöhön (loppusija MC), ja muutaman päivän päästä vielä toiseen CT-mittelöön Åkersbergaan Tukholman lähistölle (T69).

Ekerumin kilpailussa suurin tavoite oli tuntuman palauttaminen kisaamiseen. Kierrostuloksilla 77, 71 ja 75 par 72 ei pelattu kärkisijoista, mutta karisteltiin kuitenkin ruostetta swingistä. ”Vaikka nilkka sinänsä tuntui ihan hyvältä, kyllä se vamma kuitenkin vähän oli vielä takaraivossa. Cutista kuitenkin läpi, tärkeintä oli vaan päästä kisaamaan”, Juuso summaa kauden ensimmäisen Pohjois-Euroopan kilpailun.

Ekerumin jälkeen matkasuunnitelmassa oli moottorimarssi Juutinrauman sillan yli kohti Länsi-Tanskan Rømøa ja uutta Nordic-liigan kilpailua. Kuitenkin heti valtiorajan ylityksen jälkeen alkoi kantautua hyviä uutisia. Juuson ranking varasijalistalla Malmön Challenge Tour-kilpailuun on sen verran korkea, että mahdollisuudet päästä kilpailuun mukaan ovat hyvät. Rømøssä peruutuslistaa päiviteltiin kuumeisesti pari päivää, kunnes lopulta paikka CT:lle varmistui kesken Rømøn Pro-Am kierroksen. Kalle Sneckille kiitos, että tuurasi takaysin vauhdilla kamojaan pakkaamaan sännännyttä Juusoa.

Malmössä ensimmäinen kisapäivä oli osin hukattujen mahdollisuuksien sävyttämä. Kerta toisensa jälkeen itsensä hyville birdiepaikoille asetellut Kahlos joutui kerta toisensa jälkeen tyytymään pareihin, tuloksena yksi alle. ”Lyönti ei tuntunut yhtään hyvältä, mutta jotenkin kantoi kuitenkin tosi hyviin paikkoihin. Pomppuisten griinien kanssa en oikein koskaan päässyt sinuiksi, 11 hyvästä paikasta sain tehtyä 2 birdieta, ja nekin alle puolesta metristä”, Juuso kertaa. Toisena päivänä lähipeli alkoi rullaamaan, mutta muu lyöminen taas ei. Tulokseksi +2 – ja karsiutuminen.

Cuttiin jäämisessä on myös positiivisia puolia: ehtii ainakin nopeammin kotiin. Parin päivän kotivisiitillä pestiin sukat ja etsittiin valmentajan kanssa punaista lankaa pelaamiseen ennen lähtöä takaisin Ruotsiin CT:lle. Dormy Open pelattiin Österåkersin pramealla kentällä, jota on Henrik Stensonin johdolla ruuvattu viime vuosina jopa Euroopan kiertueen arvoiseksi.

Österåkersin kenttä tarjosi hienot puitteet Challenge Tourin kilpailulle.

Ensimmäisellä kierroksella Juuson pelaamista rasitti epätasaisuus, erinomaisia lyöntejä seurasi erinomaisen epäonnistuneita lyöntejä, tuloksena lopulta par. Toisena päivänä kamppailtiin cut-rajan tuntumassa. Ajoittain näytti tukalalta, mutta 18. väylän birdie ja tulos -3 nosti Kahloksen ensimmäistä kertaa urallaan Challenge Tourilla cutista läpi. Kolmas päivä oli vaikea niin sään, kentän kuin pelaamisenkin osalta, neljäs päivä taas parempaa. Lopulta Juuso pelasi itsensä tulokseen +5, ja sijoitukseen T69.

”Tästä kisasta jäi hyvä fiilis. Olen iloinen siitä, kuinka toisena päivänä taistelin itseni cutista läpi, vaikka tiukoille meni lopussa. Kolmannella kierroksella ei onnistunut mikään, mutta neljäntenä päivänä pelasin mielestäni koko kisan parhaan kierroksen. Jos lähipelissä olisi tullut vähän vähemmän helppoja virheitä, olisi ollut mahdollisuudet paljon paria parempaan tulokseen. Kuitenkin ensimmäistä kertaa cutista läpi CT:llä, mistä voi nyt sitten rakentaa kohti parempia tuloksia tulevaisuudessa.”

Juuson kisakausi jatkuu Challenge Tourin merkeissä viikonloppuna Irlanissa. Vaikka alhaisella kategorialla CT-kisapaikat varmistuvat usein viime hetkillä, on Kahlos mahdollisuuksista pelkästään kiitollinen. ”Minun kategoriallani ei ole mahdollisuuksia valita kisoja, vaan niihin on mentävä mihin pääsee. Onneksi nyt on tullut hyviä mahdollisuuksia.”