Kisakaudelle epäonninen avaus – nilkkavamma keskeytti kilpailut

Juuso Kahloksen golfkausi 2021 käynnistyi epäonnisesti Nordic liigan talvisarjan avauksessa PGA Catalunyassa, Barcelonan lähistöllä. Ensimmäisen kierroksen kymmennellä väylällä askel sattui yllättävään kuoppaan, ja silmänräpäystä myöhemmin kuului nilkasta rusahdus. Tästä huolimatta par-vauhdissa alkanut kierros hoitui vielä maaliin yhdelläkin jalalla hyvin – tuloksena mainio -2.

Seuraavana päivänä golfaaminen oli jo vaikeampaa. Pelaaminen onnistui jotenkin, kuitenkin pääasiassa nilkuttaen. Seuraukset pystyy lukemaan tuloskortista: neljä yli parin, ja kohtalona cutin ulkopuolelle jääminen. Kilpailun voitti lopulta Tanskan Marcus Helligkilde, paras suomalainen oli kolmanneksi yltänyt Matias Honkala.

Talvisarjan toinen kisa  alkoi samassa paikassa vain paria päivää myöhemmin. Mieli tahtoi viheriöille, mutta jalka pisti vastaan. Etuysillä peli kulki vielä kohtuullisesti, mutta takaysillä nilkan päälle kiertyminen osoittautui jo sen verran mahdottomaksi, että pelaaminen oli vain ja ainoastaan tappelemista. Hyvät pelastukset kiperistä paikoista estivät kierrostulosta kuitenkin karkaamasta kokonaan käsistä. Silti, kierroksen jälkeen johtopäätös oli, että golfaaminen yhdellä jalalla ei ole järkevää, ja kisa loppui ensimmäisen kierrokseen. Kisan voitti Ruotsin Mikael Lundberg, suomalaisista Lauri Ruuska ylsi jatkorei’lle saakka, päätyen jaetulle toiselle sijalle.

Kahlosta harmillinen alku kaudelle tietysti kismitti. ”Haikeat fiilikset. Kisojen alkua oli totta kai odotettu innolla, joten tietenkin olisin halunnut pelata täysissä voimissa. En kuitenkaan halunnut riskeerata pahempia loukkaantumisia, joten vetäytyminen oli ainoa ratkaisu.”

Lopun ajan Juuso on käyttänyt Espanjassa pitkälti puttausharjoitteluun. Mikäli nilkka antaa myöten, kisakauden on tarkoitus jatkua toukokuun alussa Nordic liigan merkeissä Ekerumissa, Öölannissa.