JUUSO KAHLOS GOLF

Olen Juuso Kahlos, 24-vuotias golfari Pickalasta. Haluaisitko tulla kanssani huimalle matkalle, joka on alkamassa aivan lähiaikoina?

Yliopistovalmentajani Bryce Wallor voitti omalla yliopistogolfurallaan yksittäisiä turnauksia ja hänen joukkueensa University of Rhode Island pelasi neljä vuotta niinä vuosina säännöllisesti NCAA:n lopputurnauksessa. Koutsina Bryce oli vaativa ja hyvä valmentaja. Osittain hänen ansiotaan on, että UCF on voittanut yhteensä 22 turnausta ja peräti 18 UCF-pelaajaa on yltänyt henkilökohtaisiin turnausvoittoihin. On hienoa kuulua tähän jengiin, jonka kovimpia tähtiä ovat vuosien varrella olleet Euroopan kiertueellakin menestyneet Ross McGowan ja Chris Paisley.

Voitin kesällä 2017 kotimaassa Erkko Trophyn, joka on arvostetuin kotimainen amatöörigolfturnaus. Oli huikea juttu päästä samalle voittajien listalle, jolta löytyvät aiemmilta vuosilta muun muassa sellaisia kotimaisen golfin suurnimiä kuin Jalo Grönlund, Mikko Ilonen ja Kalle Samooja.

Neljä vuotta yliopistogolfia UCF:ssä oli hieno elämänkoulu ja kokemus. Kehityin golfarina paljon näiden vuosien aikana. Erityisesti olen kiitollinen pitkäaikaiselle valmentajalleni Mika Piltzille, jonka hyvillä ohjeilla kehityin amatöörimaajoukkueeseen. Olen päässyt pelaamaan Suomen edustajana maailman hienoimpia amatöörikisoja. Vuonna 2016 pelasimme Kim Koivun ja Ilari Saulon kanssa Meksikossa joukkueiden MM-kisoissa eli Eisenhower Trophyssä jaetulle 29. sijalle. Kesällä 2017 pääsin pelaamaan kansainvälisen golfyhteisön piirissä arvostetuimpiin amatööriturnauksiin kuuluvissa Amateur Championshipissä ja St. Andrews Links Trophyssä. Niistäkin sain hyvää kokemusta.

Ammattilaisten maailmaan pääsin tutustumaan vuonna 2016 Vierumäellä pelatun Challenge Tourin osakilpailun yhteydessä. Läpäisin cutin, mutta matkaa kärkeen jäi vielä aika paljon. Päädyin jakamaan 51.-sijaa tuloksella (71, 70, 75, 69) 285 (-3). Tulos oli tavallaan lupaava, mutta samalla se näytti, millainen työmäärä on vielä tehtävä, että pääsee taistelemaan tuollaisten turnausten voitosta.

Nyt on ajankohtaista miettiä tulevaisuutta golfarina, jota rakennan monivuotisen valmentajani Mika Piltzin ohjeilla. Jos kaikki menisi suunnitellusti. voisin ajatella eteneväni neljässä vuodessa Nordic Leaguen ja Challenge Tourin kautta Euroopan kiertueelle. Tämä on nopea tahti. Monet suomalaiset ovat yrittäneet päästä Euroopan kiertueelle, mutta harva sinne on onnistunut nousemaan. Minä olen saanut kuitenkin Yhdysvaltojen yliopistogolfista hyviä kokemuksia, kovuutta ja itseluottamusta. Sen vuoksi olen valmis tähän haasteeseen.

Sain vakiinnutettua asemani UCF:n joukkueessa vaikean ensimmäisen vuoden jälkeen. Toisena vuonna 2015–2016 olin jo joukkueen vakiopelaaja ja pelasin koko yliopistokauden 75 lyönnin keskiarvolla. Kolmas vuosi meni ehkä vielä paremmin ja pelasin sen 74,2 lyönnin keskiarvolla. Viimeinen syksy 2017 oli todella hieno. UCF voitti kaksi turnausta, ja itse saavutin syyskuussa 2017 ensimmäisen turnausvoittoni yliopistourallani. Syyskauden pelasin alle 73 lyönnin keskiarvolla. Tuntuu siltä, että kehityin pelin jokaisella osa-alueella.

Valmistuin UCF:stä toukokuussa 2018. Yksi neljän vuoden matka on näin takana. Toinen on alkamassa.