Tanskassa taisteltiin tuulessa ja tuiskussa

Viime viikkoisen kesäkauden avauskilpailun jälkeen Juuson leirissä uumoiltiin, että kisakalenterin seuraava mittelö Tanskan Rømøssä tulisi olemaan ankaraa kamppailua kylmässä ja tuulessa. Veikkaus oli varsin hyvä: Rømøn kilpailu oli ankaraa kamppailua kylmässä ja tuulessa. Yksinumeroisissa lämpötiloissa ja kaksinumeroisissa tuulen nopeuksissa pelaaminen on aivan erilaista kuin optimisäässä, ja kilpailua käydään lähinnä muita pelaajia eikä kentän ihannetulosta vastaan. Juuso jäi taistossa kilpakavereistaan täpärästi, mikä johti karsiutumiseen viimeiseltä kierrokselta tuloksella 79 + 76 = +11.

Ensimmäinen kierros alkoi suhteellisen hyvin, ja etuysille syntyi kaksi birdietä. Takaysillä meno alkoi kuitenkin takkuamaan eikä bogey-putkesta meinannut millään päästä irti. “Tämä oli vähän sellainen kenttä, että jos vähänkään vaikeammasta paikasta joutuu puttaamaan, niin kovassa tuulessa pallon liikettä on aika-ajoin todella vaikea arvioida ennakkoon. Silloin saattaa noita bogeja tulla useampikin putkeen, niin kuin nyt kävi”, Juuso mietiskelee. Takaysin 6 bogia painoivat kierrostuloksen +7:än, mutta cut oli ainoastaan parin lyönnin päässä.

Torstaina peli rullasi paremmin. 13. ja 14. reiän peräkkäisten birdiejen jälkeen oltiin par-tuloksessa, ja vahvasti matkalla kohti jatkokierroksia. Harmillisesti 17. reiällä hyvältä tuntunut lähestyminen tarttui tuuleen ja molskahti griinin kautta veteen. Jatkopaikka vaati birdietä viimeiseltä reiältä, mutta sitä ei tällä kertaa irronnut.

Rømøn saarella tuulesta on harvoin puutetta.

Pettymyksestä huolimatta Juuso oli peliinsä tyytyväinen: “Olen rehellisesti sitä mieltä, että pelasin hyvää golfia pitkälti läpi koko kisan. Tietysti se kismittää, että nyt toista kertaa peräkkäin jäätiin ilman palkintoa. Uskon kuitenkin, että menestys tulee ainoastaan kehittymisen ja päivittäisen työnteon sivutuotteena, ja näissä kisoissa on mielestäni ollut merkkejä eteenpäinmenosta. Samanlaisella pelillä paremmat sijoitukset ovat varmasti vain ajan kysymys”

Vaikka Juuso myöntää suomalaisen juhannussään vaikeuttaneen pelaamista, painottaa mies samaan hengenvetoon, ettei se tietenkään ole mikään selitys karsiutumiselle. “Olen hyvä kerrospukeutuja, ihan hyvin siellä pystyi pelaamaan. Tietysti tuulesta johtuen välillä wedge-lyönnit kantoivat pidemmälle kuin rautanelonen, mutta olosuhteita pitää osata lukea.”, Juuso muistuttaa.

Kilpailun voitti Ruotsin Niclas Johansson tuloksella -3. Huomionarvoista on, että koko kilpailussa vain kaksi pelaajaa ylsivät pariin tai sen alle. Juuson matka jatkuu keski-Jyllannille Silkeborgiin, jossa pelataan Nordic Leagueta 8.5. alkaen.