Poikkeukselliseen kauteen positiivinen päätös – ”Olen varma että olen taas valmiimpi ottamaan seuraavan askeleen kohti kärkeä”

Keväällä ja kesällä 2020 monen suunnitelmat menivät uusiksi – niin myös kolmatta ammattilaiskauttaan päättelevän Juuso Kahloksen. Syksyllä 2019 Euroopan Tourin karsinnoista ansaitun Challenge Tour-kategorian oli tarkoitus avata jonkin verran ovia CT:lle täksi kaudeksi. Koronaviruksen aiheuttamien muutosten johdosta CT:n kisapaikat jäivät kuitenkin varsin kiven alle, ja kilpailukalenteri oli täytettävä pääasiassa Nordic Liigan taistoilla.

Isompien kisojen puute kisakalenterissa oli tietysti epäonnista, mutta toisaalta jo kevällä tehty päätös CT-kategoroiden säilymisestä vuodelle 2021 tarjosi mahdollisuuden pelaamisen kehittämistä priorisoivaan kilpailukauteen. ”Tavallaan oli jopa ihan virkistävää vaihtelua, että kesällä sai kerrankin myös harjoitella kunnolla. Yleensä kisakaudet on sen verran kiireisiä, että oli mukavaa välillä päästä hiomaan lyöntiäkin kunnolla kesällä”, Juuso kertoo.

”Uskon, että kesän aikana lyömiseni kehittyi jälleen vähän tasaisemmaksi kuin aiemmin. Erityisesti huomasimme valmentajan kanssa, että backswingissä minulla tuppaa lapa välillä aukeamaan liikaa, kun toimintaa on liikaa käsillä ja liian vähän koko kropalla. Harjoittelukin oli tosi motivoivaa, kun löytyi yksittäisiä asioita joihin keskittyä, ja joissa kehittymisen näki nopeasti konkreettisesti pallon lyömisen parantumisena.”

Tosiaan, treenaamisen tuntui kantavan hedelmää loppukautta kohti. Vaihtelevasti sujuneen elokuun ja syyskuun alun jälkeen Juuso kamppaili Nordic Liigan kisassa Visbyssä syyskun lopussa voitosta aina jatkorei’ille saakka sijoittuen lopulta toiseksi, ja päätti kauden kiertueen finaalissa komealla -14 tuloksella kolmanteen sijaan.

”Varsinkin Visbyn kisassa oli tosi siistiä pelata. Huomasin, että viimeisellä kierroksella en jännittänyt juuri yhtään vaikka jokaisella lyönnillä oli iso merkitys – vaan nautin pelaamisesta todella paljon. Harmillista tietysti että voitto ei tullut kotiin, kun niin lähelle päästiin.”

Kokonaisudessaan Kahlos näkee kauden kaikesta erikoisuudesta huolimatta plusmerkkisenä. ”Kehityin jälleen pelaajana, ja sain kisoista muutamia hyviä tuloksia. Jos ensi vuonna päästään pelaamaan vähän normaalimpi kisakalenteri, olen varma että olen taas valmiimpi ottamaan seuraavan askeleen kohti kärkeä.”