Pikkuhiljaa kohti parempaa

Juuson ensimmäisen kokonaisen ammattilaiskauden tiivis kisatahti ei ota heltyäkseen. Viime viikolla kisattiin Nordic Leagueta Ruotsin Fjällbackassa ja tällä viikolla Höörissä. 

Fjällbackan TanumStrand Openiin Juuso lähti katkaisemaan jo vähän turhan pitkäksi venähtänyttä karsiutumisputkeaan. Vaikka Juusolle yleensä sopivatkin vähän Fjällbacka Golfklubbin lyhyehköjä kenttiä pidemmät väylät, pelaaminen oli läpi viikonlopun tasaisempaa ja parempaa kuin aiemmin. Tulokset 72, 71 ja 72 par 71 kentällä olivat ihan kelvollisia, mutta kärkisijoja ajatellen niissä on vielä parantamisen varaa. Nyt sijaksi jäi 43. 

Helpohkolla kentällä vain 8 birdietä kolmessa päivässä on himpun verran liian vähän. ”Näissä kisoissa tarvitsee yleensä reilusti alle parin olevia tuloksia pelatakseen kärkisjoista, varsinkin lyhyemmillä kentillä. Avaukset kulkivat oikenkin hyvin läpi kisan, mutta lähestymiset jäivät liian usein juuri sen verran liian kauas lipusta, että realistisia mahdollisuuksia birdeihin tuli turhan harvoin”, Juuso kommentoi.

Lähilyöntipeli onkin asia, jonka Juuso näkee keskeisenä kehityskohteena. ”Wedget ja muut pienet raudat lähtee kyllä hyvässä linjassa, mutta pituuskontrolli ei ole vielä riittävän tasaista. Välillä tuntuu siltäkin, että viime hetkellä en uskalla lyödä ihan niin kovaa kuin mitä pitäisi ja kuinka olin suunnitellut, ja lyönnit jäävät vähän lyhyiksi.” Puttaamiseensa Juuso oli kisassa varsin tyytyväinen – usein ensimmäinen putti oli sen verran pitkä, että varma kahden putin suoritus oli parasta mitä griiniltä voi olettaa.

Höörissä kisavirkailijoiden tehtävät oli ulkoistettu karvaisemmille otuksille.

Seuraava kisa Höörissä alkoi jo muutaman päivän päästä edellisen loppumisesta, ja kilpailussa taisteltiinkin vastustajien lisäksi myös hiipivää väsymystä vastaan. Lopulta tulos oli pitkälti samanlainen kuin edellisessäkin, 73, 71 ja 75 par 72 kentällä oikeutti sijaan 32. Sen sijaan tapa, jolla tulokseen päädyttiin oli erilainen. Jos edellisessä pelattiin perusvarmasti, mutta huipputulokset kariutuivat lähestymisiin, Höörissä lyönti kulki ajoittain erinomaisesti, mutta kohtalokkaampia virheitä sattui myös enemmän.

”Amerikkalaisella arvosana-asteikolla tämä oli ehkä sellainen korkeintaan B:n suoritus”, Juuso toteaa. ”Kovin montaa outtia ei ole varaa lyödä yhdessä kisassa, ja nyt niitä tuli vaan liikaa. Toisaalta oli kiva nähdä, että lähipeliin keskittyminen näytti johtavan kehitykseen jo näin nopeasti.”

Ylipäätään Juuso mainitsee, että ensimmäinen kokonainen ammattilaiskausi on todella saanut silmät aukeamaan sen suhteen, että maailmassa on todella paljon erittäin hyviä golfareita. ”Ei sitä ehkä amatöörikisoissa ihan vielä tajunnut, että täällä on tosi paljon hyviä pelaajia, jotka treenaa tosissan ja ammattimaisesti. Se saa laittamaan myös oman tekemisen perspektiiviin ja ymmärtämään, että huipulle nouseminen tulee vaatimaan aivan hirveästi töitä. Se on minulle samalla todella motivoivaa: tiedän nyt mitkä ovat tärkeimmät kehityskohteet, ja ainoa tapa ylöspäin on niiden jatkuva kehittäminen.” 

Fjällbackan kisan voitti Oliver Gillberg tuloksella -12 ja Höörissä voittaja oli uusinnan jälkeen Gustaf Adell (-9). Juuso palaa kisakiertueltaan hetkeksi levähtämään Suomeen. Visiitti on kuitenkin ranskalainen, sillä kisat jatkuvat jo torstainaa 30. päivä Barsebäckissa.