Loistoalku ei kantanut loppuun saakka

Juuso Kahloksen Espanjan valloitus jatkui viikonloppuna, kun Nordic Leaguen toinen osakilpailu kisattiin jälleen PGA Catalunyan kentillä Gironassa. Kahloksen suoritukseen kolmen kierroksen kilpailussa mahtui sekä korkeita huippuja että matalampia laaksoja, kun ensimmäisen kierroksen jälkeinen kärkipaikka vaihtui lopulta 24. sijaan.

Kilpailun alku oli Juusolta lähes täydellinen. Ensimmäiselle kuudelle väylälle Juuso paukutti kolme birdietä ja kolme paria, ja yhdeksännelle huiman lähestymislyönnin saattelemana eaglen. Kortissa komeili jo tässä vaiheessa -5, ja useampi katsoja hieroi epäuskossa silmiään nuoren suomalaisen tehdessä huippulyöntejä huippulyönnin perään. Kahlos itsekään ei ennen kilpailua osannut aistia unelma-alkua. “Vielä lämmitellessä tuntui siltä, että hyvä kun saan palloja ilmaan ollenkaan. Edes pelatessa ei tuntunut mitenkään sen kummemmalta, lyönnit vaan tipahteli reikään”, Juuso kertaa. Myös kierroksen jälkimmäinen puolikas sujui mallikkaasti, ja tuloksella 63 (-7) Juuso sai lähteä toiseen päivään piikkipaikalta.

Olen todella ylpeä siitä, kuinka jaksoin taistella viimeisenkin kierroksen loppuun saakka, vaikka peli ei todellakaan sujunut niin kuin toivoin. Yhtään lyöntiä ei jäänyt kentälle.

Toisella kierroksella tahti rauhoittui hieman. Tuloksena kuitenkin ihan kelvollinen 73 (+1), joka oikeutti toiseen sijaan ja paikkaan viimeisessä lähdössä viimeiselle kierrokselle.

Vaikka Floridassa neljä vuotta asuneella Juusolla on kokemusta kirkkaista valo-olosuhteista, ihan oikean kansainvälisen ammatilaisturnauksen finaalilähdön kirkkaat valot olivat vielä kokematta. “Oli kyllä uskomattoman siistiä pelata. Vaikka jännitti pirusti, niin tällaisia hetkiä varten jokainen golfari kuitenkin harjoittelee”, Kahlos tunnelmoi. Ikävä kyllä vielä tällä kertaa nuori ammattilainen ei saanut itsestään parasta irti uudessa painetilanteessa, vaan vanhat tekniset ongelmat nousivat sotkemaan pelaamista. Kierrostulos 80 (+8) pudotti Juuson lopullisissa tuloksissa sijalle 24.

Harmillisesta lopusta huolimatta Juuso näki kilpailussa paljon hyviä asioita. “Olen todella ylpeä siitä, kuinka jaksoin taistella viimeisenkin kierroksen loppuun saakka, vaikka peli ei todellakaan sujunut niin kuin toivoin. Yhtään lyöntiä ei jäänyt kentälle. Lisäksi tällaiset kokemukset suuren huomion alla pelaamisesta ovat korvaamattomia ja kantavat varmasti hedelmää jatkossa”, Kahlos päättää.

Kilpailun voitti Tanskan Morten Madsen. Juuso oli suomalaisista kilpailijoista paras ennen sijalle 33 päätynyttä Linus Väisästä. Kattavat tulokset ovat nähtävissä täällä.

Juuson Katalonian kiertue jatkuu tulevana sunnuntaina, tällä kertaa Tarragonassa pelattavassa Nordic Leaguen osakilpailussa.