Kokemattomuus paistoi ensimmäisessä ET-kisassa – Heinäkuun kisakuulumisia

Juuso Kahloksen kilpailukausi pääsi vihdoin kunnolla vauhtiin Heinäkuun alussa. Uran ensimmäisen Euroopan kiertueen kilpailun lisäksi viime viikkoina on kilpailtu myös reikäpelin SM-kisoissa Tammer-golfissa ja Nordcenterissä The Fream Extreme Openissa. ET:ltä ja reikäpelikisoista karttui lähinnä vain kokemus – Nordcenteristä tuomisena oli myös mainio jaettu toinen sija.

Reikäpelin SM-kisoissa 1.-3.7. Juuso kumosi ensimmäisellä kierroksella Eemil Himmelroosin ja toisella Aleksi Myllymäen. Kolmannen kierroksen mittelö Casper Simbergiä vastaan ratkesi uusintareiällä Casperille ja Juuson taival päättyi neljännesvälieriin. Reikäpelikisat ovat aina hienoja tapahtumia, joissa pääsee kisaamaan hyvässä hengessä tuttuja kilpakumppaneita vastaan. Suomen mestaruuden voitti Keimola Golfin Ilari Saulo, joka kaatoi finaalissa Jesse Waaralinnan.

Seuraavalla viikolla Juuso suuntasi kohti Pohjaa, kun oli aika haastaa Nordcenterin vaativa kenttä The Fream Extreme Openissa. Jo muutenkin korkeuseroistaan tunnettu kenttä oli kisan nimen hengessä viritetty sadetta uhmanneita kisailijoita varten tavallistakin haastavammaksi, kun liput oli asetettu vaikeisiin paikkoihin ja griinit jyrätty liukkaiksi. Kansainvälisiä kisaolosuhteita muistuttanut miljöö sai pelaajilta paljon kiitosta. Yhden kierroksen kilpailussa jokaisen lyönnin merkitys oli suuri, ja jännitys säilyikin viimeisille rei’ille saakka. 

Koko kierroksen ajan kärkikolmikossa keikkunut Kahlos tipahti hetkellisesti neljänneksi, kun 16. väylän birdie-paikka päättyi lopulta bogiin. Seuraavan väylän mahtilähestyminen 150 metristä 30 sentin päähän lipusta ja 18. väylän taidokas puun yli kohotettu chippi päättivät Juuson kierroksen kahteen birdieen, ja lopulta jaettuun toiseen sijaan (+1). Kilpailun voitti ET-konkari Kalle Samooja (-2). Juuson kanssa toista sijaa jakoivat Alex Hietala ja Matias Honkala.

Fream Extremen jälkeen kisakalenterin seuraava merkintä oli lyöntipelin SM-kisat Seinäjoella 17.8. Sunnuntaina päivää ennen lähtöä Seinäjoelle Juuson sähköpostiin kuitenkin saapui yllättäviä uutisia – mahdollisuus osallistua tiistaina alkavaan Euroopan kiertueen kilpailuun Itävallan Adamstalissa oli auennut varasijan kautta. Viime hetken ilmoitus antoi vain 24 tuntia aikaa lentojen varaamiseen, majoituksen hankkimiseen, pakkaamiseen, matkaoppaiden syynäämiseen, auton vuokraamiseen, koiran hoitojärjestelyihin, hampaiden harjaamiseen ja muihin keskeisiin matkajärjestelyihin. Myös ET:n tiukka koronavirusprotokolla vaati tutustumista. Kaikki kuitenkin järjestyi, tosin vuokra-autoksi haalitulla Dacialla ylämäet taittuivat nopeiten työntämällä. 

Itse kilpailussa oli aistittavissa, että kyseessä oli Juuson ensimmäinen Euroopan kiertueen kilpailu. “Lähdin kisaan itse asiassa aika sopivalla jännityksellä, mutta kyllä pelaamista silti leimasi jonkinlainen kokemuksen puute”, Juuso kertaa. “Löin monia hyviä lyöntejä, jotka menivät metrejä liian pitkiksi. Vasta toisella kierroksella tajusin, että kentän hurjalla 157 metrin korkeuserolla on paljon vaikutusta siihen, miten pallo lentää milläkin väylällä.”

Adamstalin kenttä oli vaikea, mutta ei mitenkään merkittävästi haastavampi esimerkiksi joihin Juuson pelaamien yliopistokisojen kenttiin verrattuna. Syvät raffit ja nopeat griinit kuitenkin yhdistettynä korkeuseroon ja pyörivään tuuleen rankaisivat virheistä. “Tein paljon yksinkertaisesti huonoja valintoja, joista jouduin maksamaan. Näillä kentillä reilusti väylän ulkopuolelta on paljon vaikeampi pelastaa tulosta kuin vaikka Suomessa pelatessa.”

Juuso jäi tuloksellaan +12 lopulta kauas cutista. Kilpailun voitti Ranskan Joël Stalter, paras suomalainen oli Oliver Lindell (-6, T-18).

Ensi viikon perjantaina 31.7. järjestetään perinteinen tukikilpailu  Kahlos Open Pickalassa, johon kaikki ovat tervetulleita nauttimaan golfista, hyvästä seurasta ja kisaamaan palkinnoista. Lisätietoja päivästä Instagramissa