Kisakauden viimeisten viikkojen kuulumisia

Golfkausi 2019 on kääntynyt jo maalisuoralle, mikä Juuson osalta tarkoittaa helmikuussa alkaneen Nordic liiga -kauden viimeistelyä sekä valmistautumista kauden huipentaviin Euroopan kiertueen karsintoihin. Viimeisimmät mittelöt pelattiin toissa viikolla Tanskan Hörsholmissa ja menneellä viikolla Ruotsin Öölannissa. Kisoissa oli sekä hyvää että huonoa – tällä kertaa ehkä enemmän huonoa, kun Hörsholmista jäi käteen 16. sija ja Öölannista karsiutuminen viimeiseltä kierrokselta.

Hörsholmissa Juuson pelaamista leimasi suuret heittelyt hyvien ja huonojen lyöntien välillä. Tämä näkyi myös tuloskortissa: haastavalla kentällä 12 birdietä ja yksi albatrossi kolmeen kierrokseen on kelpo määrä, mutta toisaalta 14 bogia on liikaa kärkisijoista taistelua ajatellen. Vähän jäi siis hampaankoloon, virheitä karsimalla olisi ollut mahdollisuuteen hyvään tulokseen. Turhautumista eivät vähentäneet myöskään Hörsholmin kentän kaltevat griinit, joiden kanssa suurella osalla kilpailijoista oli isoja vaikeuksia läpi viikonlopun. ”Yhdellä rei’ällä puttasin ensin griinin reunalta reiluun metriin, ja katselin että nyt on niin kaltevassa kohdassa lippu, että jos tämä pyörähtää ohi, niin pallo saattaa karata ties kuinka kauas. Niinhän siinä sitten kävikin, ja hyvästä birkkupaikasta tulikin yht’äkkiä bogi”, Juuso kertaa.

”Tavallaan se oli koko kilpailun kuva: pelasin itseäni monesti ihan hyville paikoille, mutta sitten esimerkiksi triplaputteja tuli ihan liikaa.” Lopullinen sijoitus, kuudestoista, on kuitenkin tämän kauden sijoitusten paremmasta päästä. ”Siinä mielessä pitää olla ihan tyytyväinen. En mielestäni missään vaiheessa pelannut kovin hyvin, mutta loppusijoitus oli kuitenkin ihan ok”, Kahlos toteaa.

Jos Hörsholmissa oli pelillisesti välillä aurinkoista ja välillä pilvisempää, Öölannissa taivas oli täysin tummien pilvien peitossa. Pelirytmiä ei löytynyt missään vaiheessa, mikä näkyy myös kierrostuloksissa 74 ja 75. Birdieitä syntyi koko kisassa vain neljä kappaletta. ”Olihan se sellaista pelkkää taistelua koko ajan. Parhaimmillaankin tuntui siltä, että ehkä tästä kierroksesta nyt selvitään kunnialla loppuun saakka.”

Ja kuvainnollisesti niinäkin harvoina hetkinä kun aurinko oli pilkahtamassa pilvien lomasta, äkillinen tuulenpuuska tuli kuitenkin pimentämään taivaan. ”Ekan kierroksen 18. reiällä löin  par-vitosella erinomaisen lähestymisen griinibunkkeriin, joka kuitenkin tipahti ihan bunkkerissa olleen pusikon viereen. Siitä olikin sitten mahdotonta saada hyvää lyöntikulmaa, ja jouduin käyttämään ylimääräisiä lyöntejä pallon saamiseksi takaisin pelilinjalle, vaikka periaatteessa olin lyönyt juuri sellaisen lähestymisen kuin pitikin. Tietenkään yksin tuohon ei kilpailu missään nimessä kaatunut, mutta jotenkin se vaan oikein alleviivasi sitä, että nyt ei vaan tule onnistumisia millään.”

Nordic liiga-kausi alkaa vetelemään viimeisiään, edessä on enää kiertueen finaalikilpailut Himmerlandissa ja Pärnussa. Himmerlandiin Juuso matkaa ensi viikolla, mutta Pärnuun kilpailuun pääsee mukaan vain rankingin 55 parasta. Juuson sijoitus on tällä hetkellä 59., joten Himmerlandista tarvitaan hyvä tulos osallistumisoikeuden lunastamiseksi. Sen jälkeen pitkää kautta onkin jäljellä enää marraskuun alussa jatkuva Euroopan kiertueen karsinta, jonka toiseen vaiheeseen Juuso on selvittänyt itsensä.