Kesän kisat käyntiin – Juuso Kahlos kolmas Paltamossa

Juuso Kahlos palasi koronatauon jälkeen kisaviheriöille, kun kesän 2020 Finnish Tour tiiattiin käyntiin kesäkuun alkupuolella Hill Side Golfissa ja sen jälkeen Paltamossa Paltamo Openin merkeissä. Parin kuukauden mittaisen treenitauon tehokkaasti käyttäneen Kahlos takelteli vielä ajoittain Hill Sidessa sijoittuen 13. sijalle (tuloksella -4), mutta Paltamossa peli kulki mainiosti ja johti kantoi aina kolmanteen sijaan saakka (-10).

“Kaksi tosi erilaista kisaa henkilökohtaisesti. Hill Sidessa en onnistunut vielä tuomaan harjoituskaudella hiottuja teknisiä juttuja swingiin mukaan, vaan lyöminen oli aika puurtamista. Siihen nähden miltä se tuntui, olin itseasiassa ihan tyytyväinen ettei tuloskortti ollut tuota hassumpi”, Kahlos kertoo kesän ensimmäisestä kilpailustaan.

“Paltamossa puolestaan lyönti tuntui tosi hyvältä, varsinkin lantion käyttö oli swingissä ihan eri luokkaa kuin edellisessä kisassa. Siitä kertoo hyvin ensimmäisen kierroksen 17 griiniosumaa.”Toinen päivä oli kamppailua, mutta kuitenkin päättyi varsin tyydyttävään tulokseen, ja Juuso pääsi viimeiselle kierrokselle iskuetäisyydellä tuloksessa -2. Kolmantena päivänä Pickalan mies olikin erinomaisessa iskussa – kierrostulos 64 syntyi ilman yhtään bogia ja nosti Juuson kuvainnolliselle palkintokorokkeelle kolmannelle sijalle. “Olen aika tyytyväinen kokonaisuutena Paltamon kisaan. Ainakin omasta mielestä tulos oli ihan ansaittu, sillä peli kulki kiitettävästi läpi koko viikon.”

Koronaviruksen aiheuttama kisakatko oli tietysti kaikille ammatilaisgolfareille tuskallinen, mutta Kahloksen mukaan ylimääräisestä treenitauosta voi löytää myös hyviä puolia. “Minulle teki tavallaan ihan hyvää keskittyä parin kuukauden ajan perusasioihin ja fysiikkaharjoitteluun. Pääsin kentille harjoittelemaan hyvin, ja tein paljon töitä yleisin liikkuvuuden kehittämiseksi. Luulen että näistä voi olla vielä paljon hyötyä tulevaisuudessa”, Juuso pohtii.

Juuson kisakauden jatko on edelleen hämärän peitossa. Kun Vierumäen Challenge Tourin kisa peruttiin, Juuson kisakalenteri täyttynee tänä kesänä pääasiassa Nordic Leaguen ja Finnish Tourin kisoista. Näistä tiedotetaan tarkemmin siinä vaiheessa kun ohjelma selkiytyy. Kalenteriin on kuitenkin kirjattu jo permanenttitussilla huomenna keskiviikkona 17.6. alkava joukkue-SM kilpailu Järviseudun Golfissa, jossa Pickala Golf Club lähtee puolustamaan viime vuoden mestaruuttaan.