Kesäkuun kuulumisia

Kevään hurjaa tahtia Nordic Liigan kisoja tahkonneen Juuso Kahloksen kesäkuu oli rauhallisempi. Toukokuun viimeisissä kisoissa alkoi matkustamisen ja pelaamisen rasitus painaa liiaksi, joten kesäkuussa päätettiin pyhittää aikaa myös levolle mökkeilyn merkeissä sekä laadukkaalle harjoittelulle. Kisoja oli vain kaksi: PGA Championship hosted by Ingelsta Kalkon Österlenin golfklubilla Ruotsissa ja Tinderbox Charity Challenge Tanskan Odensessa.

Österlenissä viime aikoina takkuilleeseen lähipeliin haettiin ratkaisua tekniikan hionnan lisäksi myös varustepuolelta. ”Ennen kisaa testailin Linus Väisäsen TaylorMaden putteria harjoitusviheriöllä, ja se tuntui niin hyvältä käsissä, että päätin jättää oman mailan kokonaan autoon kierroksen ajaksi”, Juuso kertoo. Mailavalinta tuntuikin osuneen nappiin, sillä vaikka lyöminen yleisesti oli kaukana parhaasta, hyvällä puttaamisella pelastettiin useita vaikeita pareja. Birdie-mahdollisuuksia tuli kokonaisuudessaan kuitenkin liian vähän, jotta kärkisijoista kamppailu olisi tosissaan ollut mahdollista. Juuso pelasi tuloksen 69+72+70 (-2), joka riitti 28. sijaan.

Odensen kisassa menneellä viikolla jatkui pitkälti sama kaava. Kaukana lipusta pelaaminen oli hapuilevaa, mutta lähipelin terävyys piti jälleen tuloskortin lukemat siedettävinä. Pistebogey-formaatilla pelatussa kisassa birdie-pisteitä ei tullut riittävästi, jolloin sijoitukseksi jäi 26. ”Alkukauteen verrattuna peli on kääntynyt vähän päälaelleen. Silloin tuntui siltä, että löin yleensä palloa hyvin, mutta hyvät tulokset kaatuivat yksittäisiin pahoihin mokiin ja muuhun tunarointiin. Nyt taas lyöminen ei ole ollut läheskään yhtä hyvää, mutta tulokset ovat kuitenkin olleet vähän parempia,” Juuso miettii. 

Tosiaan, alkukevään cut-putki on saatu katki viime kisoissa, kun sijoitukset ovat kohentuneet kahden- ja kolmenkympin välille. Se ei kuitenkaan ole vielä riittävä taso, mutta suunta on oikea ja Juuso näkee syitä optimismiin. ”Se on hyvä merkki, että pystyy skooraamaan jotenkuten mukiinmeneviä tuloksia heikompinakin päivinä.” On toki itsestäänselvää, että jossain vaiheessa hyvät yksittäiset osa-alueet on pystyttävä yhdistämään ehjäksi suoritukseksi läpi kilpailun. ”Treenikentillä on ehkä löydetty pari juttua Linuksen ja Mika Piltzin kanssa, mitkä on sellaisia joilla voi olla positiivinen vaikutus mun pelaamiseen”, Juuso päättää.

Juuson kisakausi jatkuu Nordic liigan merkeissä tulevana torstaina 4. heinäkuuta Ruotsin Trosassa. Heinäkuussa pelataan lisäksi Pickalan golfklubilla laatuaan ensimmäinen Juuso Kahlos Open 2019, jossa kaikilla on mahdollisuus osallistua Juuson ammattilaisuran alkutaipaleen tukemiseen rennon golfpäivän merkeissä. Päivän ohjelmassa on 18 reiän pistebogey-kisa – jossa on jaossa iso kasa yhteistyökumppaneiden DecoLightin, Kaken Kehyksen, Smartgolfin ja Suunnon palkintoja – sekä Juuson kuulumisia.

Kisassa ovat mukana myös Selänne & Piltz-golfakatemian kummit Reino Nordin ja Mikael Gabriel, joiden kanssa on mahdollista päästä kiertämään Pickalan Park-kenttä samassa ryhmässä. Paikat Reinon ja Mikaelin ryhmiin huutokaupataan erikseen, ja tarjouksia voi tehdä osoitteessa www.juusokahlos.fi/juuso-kahlos-open. Samassa osoitteessa on myös muuta tietoa päivästä, sekä ilmoittautumisohjeet. Ilmoittautuminen päättyy lauantaina 20.7. Tervetuloa!