Kesäkausi käynnistyi Saksassa

Juuson kesäkauden ensimmäinen kilpailu pelattiin torstaina Saksan Winsenissä. Talven Nordic Leaguen talvisarja sekä Espanjassa leireily olivat valmistaneet Juuson hyvään pelivireeseen jo näin ennen vappua, joten kilpailuun lähdettiin hyvällä fiiliksellä tavoittelemaan kärkisijoja. Green Eagle Golfin kentillä pelatun Nordic Leaguen kesäkauden avauskilpailun formaatti oli melko poikkeuksellinen: ensimmäisellä reikäpelikierroksella kilpailijat jaettiin pareihin, joista vain voittaja eteni jatkoon. Toisella kierroksella tehtiin jäljellä olevista pelaajista kolmen hengen ryhmiä, joista yksi jatkoonmenijä ratkaistiin lyöntipelillä. Sama tehtiin kolmannella kierroksella, ja lopulta finaalikierroksella neljä vielä mukana olevaa ratkoivat lopullisen järjestyksen lyöntipelillä.

Juuson pariksi ensimmäiselle kierrokselle arvottiin toistaiseksi ainoana islantilaisena The Openissa pelannut Haraldur Magnus – eli haaste oli varmasti Nordic Leaguen kovimmasta päästä. Kova vastus ei Juusoa suuremmin hetkauttanut, ja ensimmäisen 13 reiän jälkeen Juuso oli mukavassa kahden reiän johdossa. Peli rullasi jouhevasti, vaikka reikäpeli luonteeltaan poikkeaakin tyypillisistä kisamuodoista. “Kyllä siinä paljon enemmän kiinniittää huomiota myös vastustajan tekemiseen”, Juuso huomauttaa. “Varsinkin jos näkee, että kaverilla oli huono lyönti ja vaikea tilanne, niin itse pelaa sitten paljon varmempia lyöntejä.”

Harmillisesti kahden reiän johtoasema haihtui heti kahdella seuraavalla reiällä. “Onhan tuo reikäpeli henkisesti tosi rankkaa verrattuna tavalliseen lyöntipeliin. Isoon johtoon on vaikea päästä, joten tilanteet voi muuttua hyvinkin nopeasti. Siinä oli kyllä vähän aikaa vähän synkeä olotila, kun kaveri nousi tasoihin”, Juuso muistelee.

Seuraavat kaksi reikää mentiin rinta rinnan, ja kierros kulminoitui viimeiselle par vitoselle. “Vastustaja veti siihen ihan täydellisen avauksen, ja oma pallo jäi vähän turhan laitaan. Se oli sen verran kapea väylä, että hyvällä avauksella oli tosi suuri merkitys. Yritin sieltä vielä taistella, mutta kaveri pelasi sen verran varmasti loppuun että mitään ei ollut enää tehtävissä.”

Juuson kohtaloksi koitui siis karsiutuminen ensimmäisellä kierroksella, mutta peliinsä mies oli suhteellisen tyytyväinen. Vähän heikompaa vastusta vastaan jatkopaikka olisi samalla pelillä irronnut varmasti. Kilpailun voitti Tanskan Nicolai Kristensen, Magnus Haraldur karsiutui lopulta täpärästi finaalista. Seuraava Nordic Leaguen kilpailu alkaa vappupäivänä Tanskan Rømøssa, jonne sääennusteet lupaavat sadetta ja myrskyä. Sen kohtaamiseen Juuso valmistautuu vielä muutaman päivän Saksan auringonpaisteessa.