Kausi käynnistyi Espanjassa

Juuso Kahloksen toinen ammattilaiskausi alkoi kuun vaihteessa perinteiseen tapaan Espanjassa Nordic Liigan talvisarjan kilpailuilla. Läpi talven kovaa treenanneen Kahloksen lyönti kulki kisoissa vaihtelevasti – neljästä kilpailusta kahdessa ensimmäisessä haettiin vielä tuntumaa, mutta loppua kohti peli alkoi sujumaan paremmin.

Kauden avaus Luminessa oli tuskainen. Harjoituskauden tekniikkaviilausten siirto kisakentille ei onnistunut saumattomasti, vaan erityisesti avauksia leimasi säännöllinen epäsäännöllisyys. Tällä kertaa lähipelikään ei ollut riittävässä terässä tulosten pelastamiseen, ja kohtaloksi karsiutuminen kahden kierroksen jälkeen molemmissa kisoissa. 

Viikkoa myöhemmin PGA Katalonian kentillä peli kulki aurinkoisemmin. Katalonian ensimmäisen kilpailun ensimmäinen kierros oli suijui vielä haparoidessa, mutta toisen kierroksen hulppea -5 tulos nosti Juuson heittämällä mukaan viimeiselle kierrokselle. Kun sekin sujui kolmella lyönnillä alle parin, lopputuloksissa sijoitukseksi tuli 26. 

Vastaavanlainen kaava oli nähtävillä myös toisessa Katalonian kilpailussa. Ensimmäisen kierroksen +1 jätti kirittävää, toisen kierroksen -2 takasi jatkopaikan, ja kolmannen kierroksen par-tulos piti asetelmat vakaina. Lopulta tuloksena oli 24. sija.

Vaihtelevista tuloskorteista huolimatta Juuso näki kauden avauksen pääasiassa positiivisesti. “Kyllä kentällä huomasi, että talven treeneissä olen mennyt eteenpäin. Erityisesti avaukset lähtivät välillä sellaisella kaarella ja tavalla, mihin en ole aiemmin pystynyt.”

“Tasaisuutta tarvitsen kuitenkin vielä merkittävästi lisää, mutta se tulee ainoastaan toistojen kautta. Tämä on pitkä prosessi, ja kausi on vasta alussa.”

Tällä hetkellä tummat pilvet kuitenkin lipuvat kauden jatkon yllä. Koko maailmaa riepotteleva COVID-19 epidemia vaikuttaa myös golf-kalenteriin merkittävästi. Challenge Tourilta on peruttu jo kolme kilpailua lähiviikoilta, eikä jatkosta sen jälkeenkään ole tällä hetkellä tietenkään varmaa tietoa. Sama koskee muitakin kiertueita. Juuso on jo kotiutunut Espanjasta, ja keskittyy seuraavat viikot harjoitteluun ja lepäämiseen seuraten tilanteen kehittymistä.

Kilpailujen tulokset Nordic Liigan sivuilla