Kauden paras peli toi kauden parhaan sijoituksen

Kesäkausi 2019 on kohta puolimatkan krouvissa, kun heinäkuun ensimmäinen turnaus kisattiin Åda Golfissa Tukholman lähistöllä. Viime aikoina peliään hiljalleen parantanut Juuso lähti kisaan tavoittelemaan kauden parasta suoritusta, kenties jopa paikkaa kärkikymmenikössä.

Ensimmäisenä päivänä lähtökohdat eivät olleet ihanteelliset. Heikko olo teki rangella valmistautumisesta lähes mahdotonta, ja kisan alkaessa ei ollut selvää, riittääkö pelikunto edes 18 reiän kiertämiseen. Ykkösreiän bogi ei vähentänyt huolta, mutta sen jälkeen rytmi alkoi löytyä. Rei’ille 2-16 Juuso teki neljä birdietä ja yhden bogin, ja lopuksi kruunasi kierroksen 17. reiän birdieen par kolmosella ja viimeisen reiän eagleen. Kierrostulos 67 (-5) oli kaikin puolin kelpo suoritus, ja oikeutti kuudenteen sijaan ensimmäisen päivän jälkeen.

Toisena päivänä oma olo oli parempi, mutta ulkopuoliset olosuhteet haastavammat aamupäivälähtöön osuneen kovan tuulen vaikeuttaessa pelaamista. Kierros oli perusvarmaa peliä, mutta huippuonnistumiset jäivät tekemättä. Tuloksella 73 onnistuttiin kuitenkin pitämään hyvät iskuasemat viimeiselle kierrokselle, sillä kärkikolmikkoon oli matkaa vain pari lyöntiä.

Viimeisenä päivänä peli kulki edelleen mukavasti, ja ennen viimeisiä reikiä sijoittuminen kymmenen joukkoon näytti mahdolliselta. Lopussa kuitenkin pari tehtävissä ollutta puttia pääsi lipsahtamaan niukasti ohi, minkä myötä myös sijoitus valahti hiukan. Juuso pelasi viimeisen kierroksen tulokseen 70, ja sijoitus oli lopulta neljästoista.

”Tässä oli ehkä ensimmäisiä merkkejä sellaisesta kisasta, jossa kaikki pelin osa-alueet sujuvat samanaikaisesti. Aiemmissa kisoissa sain tehtyä ihan ok -tuloksia, vaikka en lyönyt palloa yhtään hyvin. Tänään löin paljon paremmin, ja siitä tuloksena heti kauden paras Nordic liigan sijoitus”, Juuso kertaa. ”Oli myös siistiä päästä pitkästä aikaa taas oikeasti pelaamaan sijoituksista viimeisellä kierroksella. Yhdessä kohtaa huomasin, että nyt on sen verran adrenaliinia kropassa, että lyönnit tuntuu kantavat epätavallisen pitkälle. Piti siinä sitten ottaa vähän pienempää mailaa käyttöön.”

Kärkikymmenikön jahtaus Nordic liigassa jatkuu huomenna Täby Golfklubbilla. Jo parin viikon päästä puolestaan pelataan Juuso Kahlos Open 2019, jonne kaikki kannatusjoukot, tukijoukot, kotijoukot, apujoukot ja muut joukot sekä Joukot on kutsuttu kaikkien golfin ystävien ohella.