Juuso Kahlos valmiina kauteen 2020

Kolmannen ammattilaiskautensa keväällä aloittavan Juuso Kahloksen valmistautuminen uuteen kisasesonkiin on ollut jo pitkään kovassa vauhdissa. Tulevalla kaudella kisakalenteriin kirjattaneen tuttujen Nordic Liigan kisojen lisäksi myös joitain Challenge Tourin mittelöitä, sillä Kahlos onnistui syksyn kolmivaihesessa Europpan kiertueen karsinnassa hankkimaan kategorian myös CT:lle.

Erityisesti ET-karsinnan toisessa vaiheessa marraskuussa Desert Springsin kentällä Espanjan Almeriassa Kahlos pelasi kenties uransa parhaan kilpailun. Pickala Golfin mies kampesi itsensä meritoituneiden kilpakumppanien joukossa jaetulle kolmannelle sijalle ja kirkkaasti jatkoon jämptillä esityksellä, pelaten kierrostulokset 69 + 72 + 73 + 70 = 284. 

“Olin tosi tyytyväinen esitykseeni siellä”, Juuso kertaa. “Ottaen huomioon kisan tärkeyden, sen aiheuttaman paineen ja kovat kanssapelurit, se oli varmasti yksi parhaita kisojani mitä olen pelannut.”

Pitkän kaavan kautta pelattavan ET-karsinnan viimeinen vaihe pelattiin viikko kakkosvaiheen jälkeen. Kuusikierroksiseen kisaan osallistui 156 golfaria, joista neljännen kierroksen cutista selviytyvät 75 pelaajaa kuittaa täyden kategorian Challenge Tourille, ja lopulta 25 parasta ansaitsee paikan Euroopan kiertueelle. Panokset olivat siis korkeat, ja kisakokemuksessa oli suuren maailman meininkiä.

“Vastassa oli pelaajia, joita aiemmin on tullut katsottua lähinnä YouTubesta, joten olihan jo pelkästään se siistiä, että pääsi pelaamaan tällaisessa kisassa.”

Kisan kolme ensimmäistä kierrosta sujuivat Juusolta mainiosti, ja ennen neljättä kierrosta CT-kortti oli vain parin lyönnin päässä. Harmillisesti bensa koneessa loppui kuitenkin hieman liian aikaisin, ja neljännen kierroksen 76 päätti karsintarypistyksen kismittävän lähelle, mutta kuitenkin liian kauas todellisesta menestystuloksesta. Taskuun jäi kuitenkin kokemuksen lisäksi myös alemman kategorian CT-kortti, jolla on mahdollista saada muutamia kisoja tulevana kesänä.

Pitkälle venyneen kisakauden jälkeen Juuso piti parin viikon totaalitauon golfista ja totisesta treenaamisesta, jonka jälkeen oli aika aloittaa treenaaminen uuteen kisakauteen. Talvella fokus on ollut erityisesti fysiikkarjoittelussa, alkaen alkutalven peruskestävyyskaudesta nyt meneillään olevaan räjähtävämmän voiman kehitysjaksoon.

“Talven läpi fysiikkaa on treenattu viidesti viikossa. Välillä se on tosi puuduttavaa – tuntuu että olen istunut tuhottoman määrän tunteja kuntofillarin selässä – mutta myös erittäin tarpeellista. Swingi hyötyy lisäräjähtävyydestä, ja peruskunnon merkitys tuli selväksi viime kesänä, sillä reissaaminen ja tiivis kisatahti vei mehut muutamasta kisasta täysin.”

Myös tekniikkapuolella Kahlos on valmentajien kanssa määrittänyt muutamia kohtia, joiden kehittämiseen on keskitytty. “Luulen, että osa viime kauden tekniikkaongelmista on sidoksissa myös fyysisiin ominaisuuksiin. Esimerkiksi liikkuvuutta ja tasapainoa kehittämällä backswingiin pitäisi olla helpompi saada lisää ylävartalon kiertoa, mikä jäi ajoittain viime kaudella vähän vajaaksi.”

Tulevaa kautta Kahlos odottaa innolla, tarkoituksenaan jatkaa CT- ja ET-kiertueiden jahtaamista sekä kehittää omaa peliä entisestään. Tarkempia kuulumisia, tulevaisuuden suunnitelmia sekä mielipiteitä päivän polttavista kysymyksistä voi tulla kyselemään Juusolta itseltään 7.2. pidettävässä Juuso Kahlos Gaalassa. Viime vuoden menestyksen jälkeen Gaala järjestetään uudessa paikassa, ravintola Bistro O Matissa kauppakeskus Ainoassa. Illan ohjelmassa on ainakin hyvää ruokaa ja rentoa seurustelua Juuson ja Juuson tukijoukkojen kanssa, sekä arpajaisia, huutokauppaa ja puttikilpailua. Lisätietoa gaalasta on tämän jutun alalaidassa olevassa esitteessä. Gaalaan voi ilmoittautua sähköpostilla osoitteeseen juuso@juusokahlos.fi