Juuso Kahlos karsiutui Bogognossa

Pickala Golfin ammattilainen Juuso Kahlos osallistui ensimmäisen kerran Euroopan kiertueen karsintojen, ”q school”, ensimmäiseen vaiheeseen. Kolmen pelatun kierroksen jälkeen hän joutui toteamaan, että tavoiteltu cut-raja viimeiselle kierrokselle karkasi viiden lyönnin päähän.

Kahden päivän jälkeen Kahlos oli vielä hyvissä asemissa. Kolmas päivä ylitti kuitenkin kuudella lyönnillä kentän par-tuloksen ja samalla karkasi jatkopaikka.

Euroopan kiertueen ”q school” on yksi eurooppalaisen urheilun vaativimmista tulikokeista. Ensimmäisen vaiheen turnauksia pelataan kahdeksalla kentällä. Toiseen vaiheeseen etenee vain noin neljännes ensimmäisen vaiheen pelaajista. Toisessa vaiheessa ensimmäisen vaiheen läpäisseiden pelaajien kanssa tulee pelaamaan kokeneita kiertuepelaajia, jotka eivät ole onnistuneet säilyttämään korttiaan Euroopan kiertueella tai sen haastajakiertueella Challenge Tourilla.

Kolmiportaisen karsinnan eli ”q schoolin” viimeinen vaihe on sitten kaikkein raastavin. Pääkiertueelle saa paikan vain 25 parasta pelaajaa. Kun muistetaan, että karsintajärjestelmässä on mukana noin tuhat pelaajaa, niin järjestelmää voi perustellusti pitää äärimmäisenä tulikokeena.

Juuso Kahlos pelasi Milanon lähellä Bogogno Golf Resortin Conte-kentällä pelatussa turnauksessa. Hän osoitti olevansa teknisesti hyvällä tasolla, mutta rutiinin hankkimisessa ja pelin paineiden hallitsemisessa on vielä tehtävä töitä alemmilla kiertueilla. Kahlos sai kolmen päivän tulokseksi 223 lyöntiä (+7). Hän oli 112 pelaajan joukossa 73:s. Tosin sijoituksella ei ole tässä enää merkitystä, kun ei ole niiden 54 pelaajan joukossa, jotka läpäisivät cutin.

Kahloksen tuloskortti kertoo, että kolmena päivänä syntyi kuusi birdie-tulosta. Se on haastavalla Conte-kentällä aivan hyvä määrä. Mutta nuoren pelaajan korttiin tuli kolmella kierroksella yhteensä kolme painajaisväylää, avauskierroksen tripla ja kolmannen kierroksen kaksi tuplaa. Ne kolme väylää pudottivat hänet nyt jatkosta. Siis vaikka pelaa oikealla tasolla 51 reikää, niin 2–3 reikää voi tuhota kovien kilpailijoiden joukossa jatkohaaveet.

Bogognossa oli mukana kuusi suomalaista. Neljännelle kierrokselle jatkoivat Henri Satama (-5), Jani Hietanen (-2), Jaakko Mäkitalo (-2) ja Mikael Salminen (-1). Linus Väisänen (+4) karsiutui Juuso Kahloksen tavoin viimeiseltä kierrokselta.

”Tämä on sellainen kenttä, että siellä on mahdollista tehdä paljonkin birdie-tuloksia, mutta yhtä hyvin bogi lipahtaa helposti korttiin. Nyt pitää nuolla haavoja hetki ja aloittaa keskittyminen seuraavaan kisaan”, Juuso Kahlos sanoi.

Kausi jatkuu kaksipäiväiseen Nordic Leaguen karsintafinaaliin, joka pelataan Tanskassa 11.-12. lokakuuta.