Juuso Kahlos haki tuntumaa Itävallasta

Juuso Kahlos haki Itävallassa pelatussa Euram Bank Open -turnauksessa kokemusta ja oppia kovista kansainvälisistä kisoista. Kilpailu käytiin Ramsaussa Adamstalin nousuistaan tunnetulla kentällä, jossa kentän matalimman ja korkeimman kohdan välinen korkeusero on 160 metriä. Kentän par on 70.

Pickalan 24-vuotias ammattilaispelaaja pelasi nyt ensimmäisen kerran ulkomailla ammattilaiseksi siirtymisensä jälkeen. Hän pelasi ensimmäisen kierroksen 74 ja toisen kierroksen 73 lyönnillä ja jäi viikonlopun jatkokierroksilta lopulta kahdeksan lyöntiä tuloksellaan 147 (+7), joten kilpailun voi merkitä kilpailutuntuman hakemiseksi.

”Tuli vaan liikaa huonoja lyöntejä. Tämä oli kaiken kaikkiaan hyvin opettavainen kisa”, Juuso Kahlos kertoi.

Hän pelasi molemmat kierrokset Scott Henryn ja Pedro Figueiredon kanssa. Figueiredo on 27-vuotias portugalilaispelaaja, joka voitti kesäkuussa ensimmäisen Challenge Tourin osakilpailunsa. Henry on 31-vuotias skotti, jolla on myös vyöllään yksi Challenge Tourin osakilpailuvoitto kuuden vuoden takaa. Itävallassa Scott Henry sijoittui lopulta jaetulle viidennelle ja Figueiredo jaetulle kahdeksannelle sijalle.

Kahlos seurasi arvioiden etenkin portugalilaisen Figuieredon pelaamista.

”Hänen taitonsa olivat sellaiset ihan normaalit. Täytyy nyt itse vaan miettiä, mitä voin itse tehdä paremmin. Kyse on pienistä asioista”, hän kommentoi.

Itävallan kilpailuun osallistui kuusi suomalaista. Heistä vain Roope Kakko läpäisi cutin ja sijoittui lopulta jaetulle 62. sijalle. Lauri Ruuska ja Linus Väisänen jäivät cutista neljä lyöntiä ja Jaakko Mäkitalo viisi lyöntiä.

Ensimmäisen ulkomaisen Challenge Tourin kilpailunsa pelannut Juuso Kahlos oli viidenneksi paras suomalaispelaaja jättäen Peter Erofejeffin kolmen lyönnin päähän taakseen.

Seuraavan kerran Juuso Kahlos kilpailee Vierumäen Challenge Tourin osakilpailussa, jonka ensimmäinen kierros pelataan 9. elokuuta.