Hetkellinen herpaantuminen kostautui

“Vaikka se välillä tuntuukin vaikealta, ei tässä kohtaa voi tehdä muuta kuin olla kärsivällinen, uskoa omaan tekemiseen ja luottaa siihen, että työnteko lopulta palkitaan.”

Näihin tunnelmiin päättyi Juuson osalta Nordic Leaguen viimeisin osakilpailu Tanskan Silkeborgissa. Ensimmäisen päivän kompurointi jätti Juuson sen verran vaikeisiin asetelmiin, ettei kiitettävästi sujunut toinen kierros  enää kantanut suomalaista cutin paremmalle puolelle.

Ensimmäisen päivän aamu lähti käyntiin aurinkoisissa merkeissä niin sään kuin pelaamisen osalta. 10 reiän jälkeen kortilla oli kaksi birdietä eikä yhtään bogia. Ikävä kyllä hyvä alku romuttui kuitenkin kahden seuraavan reiän aikana. Ensin syntyi osin huonon tuurinkin avittamana tuplabogi ja seuraavalla väylällä vaadittiin neljä puttia pallon toimittamiseen reikään neljästä metristä.

“Tuon sähläyksen jälkeen oli vähän vaikea enää saada päätä peliin mukaan, sen verran paljon sapetti”, Juuso muistelee. Loppukierros mensi selviytymistaisteluksi, ja kolmen lisäbogin jälkeen päättyi lopulta tulokseen +5.

Toiseen päivään Juuso kasasi itsensä mainiosti. Lyönti kulki hyvin läpi kierroksen, ja myös isommilta virheiltä vältyttiin. Kierrostulos -2 on todiste hyvästä pelistä, mutta cut jäi lopulta kuitenkin melko kauas – viiden lyönnin päähän. “Toinen päivä oli hyvää golfia, ei siinä mitään. Jatkossa tuollaisista ensimmäisen päivän töpeksinnöistä on kuitenkin päästävä eroon, jotta voi tosissaan haastaa kärkisijoista.”

Kisan voitti tanskalainen Oliver Jörgensen hurjalla tuloksella -17. Paras suomalainen oli kuudenneksi sijoittunut Tarinagolfin Lauri Ruuska. Kokonaisuudessaan tulokset ovat nähtävillä täällä. Juuso palaa Tanskan ja Saksan kiertueeltaan nyt Suomeen, jossa etsitään peliin tasaisuutta ja hyvää fiilistä. Seuraavan kerran kisat