Barsebäckistä tuliaisina vain oppia

Toukokuun viimeinen kisa pelattiin menneenä viikonloppuna Barsebäckin kentillä Ruotsissa. Harmillisesti Juuson osalta kisasta ei jäänyt hirveästi käteen, eikä edes kotiinviemistä tai lastenlapsille kerrottavaa. Sen sijaan tuloskorttiin jäi tulokset 76 ja 84 (+14), ja sijoitus kovin kauas cutista.

“Alussa lyönti kulki itseasiassa oikeinkin hyvin”, Juuso kertaa. Se näkyi myös tulosliuskassa: vielä viiden reiän jälkeen oltiin tilanteessa -2. Kuitenkin jo ensimmäisen päivän jälkimmäisellä puoliskolla Barsebäckin haastava kenttä alkoi tehdä tepposiaan. “En tiedä mikä siinä oikein oli. Avaukset lähti vinoon, eikä pallo meinannut mennä reikään mistään. Sillä ei yleensä pärjää. Loppu olikin enää sitten sellaista pakkopullaa, olin henkisesti ja fyysisesti jo sen verran loppu.” Todella vaikeasti kisasta huolimatta suurempaan hätäilyyn Juuso ei kuitenkaan nähnyt aihetta. “Ei tässä nyt mitään paniikkinappuloita paineta, yksittäisessä kisassa voi käydä mitä vain, vaikka ilmiselvästi tästä täytyykin parantaa reilusti.”

Ensimmäiseltä kokonaiselta ammattilaiskaudelta on jo tähän mennessä karttunut rutkasti oppia. Viime kisoissa on noussut esille jälleen uusi merkittävä huomioitava asia – nimittäin kisaamisen ja harjoittelun sopivan suhteen löytäminen. “Tällä hetkellä tuntuu siltä, että 4-5 peräkkäistä kisaa alkaa olla jo siinä rajoilla mihin rahkeet tällä hetkellä riittää”, Juuso miettii. “Olen huomannut, että pelaan yleensä parhaiten silloin kun olen saanut vetää laadukasta harjoittelua ennen kisaa. Jos kisoja on liian monta peräkkäin ilman harjoittelua, niin peli alkaa takkuamaan. Tämä on varmasti yksi asia, jonka aion huomioida paremmin tulevaisuudessa.”

Kilpailun voitti ylivoimaisesti Ruotsin Christopher Sahlström (-10). Parhaat suomalaiset olivat jaetulle 45. sijalle yltäneet Kalle Sneck ja Linus Väisänen (+9). Kokonaisuudessaan kilpailun tulokset ovat täällä.

Juuso vetäytyy nyt hetkeksi nuolemaan haavojaan treenikentille. Seuraavan kerran kisataan kesäkuun 13. päivä Ruotsin Österlenissä.